SAWA antikvarier - för dig som äger en byggnad eller miljö med kulturhistoriska värden.
Vi står till förfogande när du behöver dokumentation, åtgärdsprogram och förundersökning, och kan delta som antikvarisk medverkan vid förändring. Vi utgår ifrån Visby men åtar oss uppdrag över hela landet.
 


OM OSS

Sandra Såger

Byggnadsantikvarie och kulturarvskonsult, utbildad vid Uppsala universitet campus Gotland respektive Stockholms universitet. Har en fil.kand i kulturvård samt en master i  kulturarvsstudier. Praktiserat på länsstyrelsen Gotland och Kulturarv Utan Gränser.
Länsombud för Byggnadsvårdsföreningen samt sitter i styrelsen för Nätverk för byggnadsvård på Gotland. 

Andreas Såger
Antikvarie med en fil.kand i kulturvård från Uppsala universitet campus Gotland, samt utbildad arkivarie vid Södertörns högskola. Har tidigare arbetat med bl.a värdering och katalogisering vid Bukowskis market i Stockholm. Sitter i styrelsen för Nätverk för byggnadsvård på Gotland.

Följ oss på instagram @sawaantikvarier

10

Vädringsbeslag passar bra nu när sommarvärmen har kommit tillbaka. Dessa är klassade som barnsäkra vi rätt montering och är supersnygga, passar bra i både äldre och moderna miljöer. Beslagen finns både för fönster som går inåt och utåt. De går också att lossa så att fönstret kan öppnas helt. - Förnicklade 390kr/st - Mässing 380kr/st Om ni vill slå till på 4 st får ni 250kr i rabatt Tillverkade i Sverige med stor del återvunnen mässing 🙌🏽 Ps. Kolla sparade händelse för att se hur man monterar i utåtgående fönster #vädra #mässing #inredning #byggnadsvård #värmebölja #svensktillverkat #förnicklat #beslag #lantligahem #sekelskifteshus #intedningsinspo

17

En klassiker med namnskylt hittade vi i våra gömmor med äldre beslag. Dessa är helt oanvända från kartongen - namnskylten är för mig en ovanlig detalj. Vi har tre stycken små kroklister i butiken så först till kvarn!

19

Snart stänger vi för dagen, tack alla som kom förbi! Välkomna åter imorgon 💚