20 Februari - Snacka Tvål
Släpar du fortfarande hem en massa vatten i onödiga plastförpackningar ifrån butiken? Vill du veta mer om tvålar till hår, kropp och rengöring? Då måste du komma och träffa Anna. Hon driver företaget 'Annas Kuckelimuck' som tillverkar naturliga, ekologiska tvålar. Anna kan allt om vilket pH-värde en tvål bör ha, vilken tvål man skall använda till vad, och framförallt vet hon exakt vad som krävs för att göra en tvål. 
Onsdag 23 februari kl 18-20, hos oss på SAWA: byggnadsvårdsbutiken, Adelsgatan 19.

Anmälningsavgiften är 50 kr, föranmälan krävs och vi har endast ett fåtal platser att fylla. Vi måste ha din anmälan senast den 15 februari. 

Vi bjuder på kaffe i pausen. 

7 mars - Snacka Trä
Vi har fått äran att ta emot Johan Månsson för att snacka trä. Johan har skrivit boken Trähus, byggt en del båtar och arbetar nu i byggbranchen på Gotland.
Under kvällen visar han utvalda bilder från sin bok med fokus på Gotland och pratar om allt från profillister till vilket träd man ska välja i skogen. Det kommer såklart också finnas tid för frågor.
Vi bjuder på fika
Vart: som vanligt i :byggnadsvårdsbutiken på Adelsgatan 19 i Visby
När: torsdagen den 7 mars med start klockan 18, snacket håller på i ca två timmar
Pris: 75 kr/person
Anmälan är bindande, betalning sker i samband med anmälan.
Det finns ett begränsat antal platser, kontakta oss för att anmäla dig

27 mars – Workshop med Kuckelimuck
Som återkommande tema vill vi hand-i-hand med byggnadsvård ge er workshops och Snack för en mer hållbar livsstil, därför är vi glada att tillsammans med Anna från 'Annas Kuckelimuck' kunna presentera en workshop där tillverkning av två produkter (som förmodligen alla har i badrumsskåpet) står på agendan; en deodorant och en ansiktskräm, och i det här fallet med endast naturliga ingredienser. Det kommer också finnas möjlighet att under kursen ställa frågor om hur man går över till mer hållbara hygienartiklar.
Det kommer även att finnas veganska alternativ.
Priset inkluderar: ingredienser för det som kommer tillverkas under workshopen, handledning och samtal kring hållbarhet (med fokus på badrumsskåpet), och såklart fika!

Det finns ett begränsat antal platser så det är först till kvarn som gäller

Vart: SAWA: byggnadsvårdsbutiken på Adelsgatan 19 i Visby
När: onsdagen den 27 mars med start kl 18, håller på i ca två timmar
Pris: 375 kr/person
Anmälan är bindande, betalning sker i samband med anmälan.
Kontakta oss för att säkra din plats redan nu!

17-19 Maj
Byggnadsvårdsföreningens vårresa går till Gotland!
Följ med svenska Byggnadsvårdföreningen på en resa runt Gotland. Många av landets länsombud kommer att vara på plats. Vi kommer bl.a guidas av Peter Dolk och Lars Bäckman. 

Mer info HÄR
 

Vill du anmäla dig till ett evenemang går det bra att göra det här i formuläret till höger. Glöm inte dina kontaktuppgifter.

Vill du får du också gärna lämna önskningar inför framtida evenemang, det kan handla om teman, tid etc.